PhD
Jelena Djokikj

Assistant Professor
Subject Semester

Engineering Graphics 2016

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
1

Industrial Design

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
1

Engineering Graphics

NEW PROGRAMME (4yrs) - Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
1

Design Process

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
2

Design techniques 2016

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
2

Ergonomics for Designers

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
3

Sketching

NEW PROGRAMME (4yrs) - Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
3

Graphic Design (4yrs)

NEW PROGRAMME (4yrs) - Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
4

Ecodesign

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
4

Graphic design

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
4

Vehicles Design

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
5

Packaging Design

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
5

Web Pages Design

2012-2016-Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
6

Research in Design

NEW PROGRAMME (4yrs) - Undergraduate - Bachelor's Studies in Industrial Design
8
Bulletin Board
Конкурс за дизајн на плакат 700 Данте

Амбасадата на Република Италија во Скопје и Институтот Данте Алигиери од Скопје објавуваат Конкурс за изработка на постер по повод одбележување на 700 години од смртта на големиот италијански поет Данте Алигиери.

Конкурс е отворен за студентите/ките на државните и приватните факултети и академии за ликовни уметности, архитектура и дизајн во Северна Македонија како и за ученичките и учениците од ДСУЛУД „Лазар Личеноски“ од Скопје. 

Целосниот повик како и формуларот за учество се достапни на следниот линк: https://drive.google.com/drive/folders/1DtooLPAOfYA75GADNKAnb7EMv1Vl_Dq6?usp=sharing 

Дополнителни информации за конкурсот може да добиете на следната е-маил адреса: 
ladante.skopje.arte.design@gmail.com

Young Balkan Designers 2016 Competition
Пријавување до 10.04.2016. Повеќе информации на линкот во продолжение
http://projects.balkandesignnetwork.org/ybdopencall2016 
Конкурс за дизајн на мебел
Паратисима Скопје и Пункт мебел, Скопје рапишуваат конкурс за дизајн на мебел .
Конкурсот ќе биде отворен од вторник, 16 февруари, 2016 година до сабота, 30 април, 2016 година. 
За детални информации http://paratissimaskopje.mk/mk/punkt-mebel-otvoren-konkurs/
1 2 3 4 5 6 7 8